Nieuws groepen 4

Juffendag
Vandaag was het juffendag. We speelden de jongens tegen de meisjes. Het was een geslaagde dag.


Paashaas op bezoek
Vandaag kwam de paashaas op bezoek. We hebben 's morgens in de klas paaseieren gezocht en de paashaas kwam nog een gekookt eitje brengen.

Week van het geld

Deze week was het de week van het Geld. We hebben 2 middagen gewerkt met allerlei werkbladen over de wereld van het geld. Wat weet ik al over geld?  Ben ik een goede kassier? Sparen of uitgeven? We hebben allemaal ons diploma gehaald en daar zijn we super trots op!


Verkeerswandeling
Op dinsdagmiddag 13 maart hadden wij onze verkeersmiddag. Ondanks de regen was het een hele leerzame middag. 


Schilderijen
Om de school een leuk aanzicht te geven hebben de kinderen van groep 4B de opdracht gekregen om 4 mooie schilderijen te maken. Dat dit goed gelukt is, is te zien op de foto's. Wilt u de schilderijen ook eens in het "echt" bekijken? Ze hangen in het trappengat bij het leerplein van groep 5-6.


Carnaval en crazy hair day
Samen met groep 3 hebben we op ons leerplein een heuse carnavalsmodeshow gehouden. Kijk maar eens hoe leuk we verkleed waren. Ook zijn er nog wat foto's van de craizy hair day te zien.


Me On Stage
Vandaag hebben we een workshop van Me On Stage gekregen. We hebben verschillende emoties uitgebeeld. Dat acteren is soms nog best lastig. Ook hebben we samen gedanst.
Dank je wel voor een leuke workshop. We hebben er van genoten!


Kerst
Het leerplein van groep 3-4 is al helemaal in kerstsfeer.


Mad Science Groep 4A
Wij hebben van alles geleerd over kleuren en licht. Professor Volumeknop hielp ons daarbij.  We hebben gewerkt met prisma's en UV-lichten. Het was een erg leuke les.


Sinterklaas

Alle letters uit het grote boek van Sinterklaas waren onleesbaar geworden. Daarom hebben we allemaal iets geschreven over onszelf in het kleine boek. Als dank kregen we een mooie brief en een lekkere pepernoot.


Zelfs in de Run werden natte pakjes gevonden......


Sinterklaas heeft onze hulp nodig! Het grote boek is nat geworden.......


Nationaal schoolontbijt
Woensdag 8 november vond het nationaal schoolontbijt plaats.  We hebben genoten van een heerlijk gezond ontbijt.


Project: "De gulle boom"
Daar zaten de juffen dan, naast een boom met appels op kussentjes die eruit zagen als takken. De gulle boom. Wat zou dat betekenen? Dat vroegen de kinderen uit groep 3 en 4 zich gistermiddag af. De start van het cultuurproject ‘De gulle boom’ bestond uit het voorlezen van het boek ‘De gulle boom’. Een verhaal dat gaat over een boom en een jongen, zij zijn dikke vrienden. Maar als de jongen ouder wordt, vraagt hij steeds meer aan de boom. De jongen wil van alles hebben. Maar.. wie wordt daar gelukkig van? Vervolgens lekker aan de slag in 4 verschillende hoeken.

  • Een tekening maken bij het briefje dat in jouw appel zit.
  • Een elfje schrijven over het boek. 
  • Samen een grote boom maken van stukjes behang. 
  • Filosoferen over het boek. 
De kinderen vonden het geweldig, en de juffen? Die natuurlijk ook!


Herfstwandeling
Donderdag 12 oktober hebben we een herfstwandeling gehad. De wandeling werd georganiseerd door het I.V.N. en had als thema: "herfstverschijnselen". De eerste schoolweken zitten erop. We hebben al veel geleerd en geknutseld. Hier onder vast een foto van het groepswerk van groep 4B. Groep 4A werkt er nog aan maar het resultaat zal snel te bewonderen zijn.


Techniekmiddag "Water"
Donderdag 14 september vond de techniekmiddag plaats. We hebben allerlei proefjes gedaan. Kijk snel naar de foto's.
Mad science
Maandagochtend kwam er een "echte" professor proefjes laten zien die  je bij Mad science lessen leert maken. Inmiddels zijn er al een aantal kinderen met deze naschoolse activiteit gestart.